Hírek

Fémszórás

A Novarc Ltd. (Nagy-Britannia) szerint a fémszórásos technológiával készített szerszámokkal jelentősen csökkenthető a ciklusidő és javítható a termékminőség.

A Sprayform eljárásban elektromos ívfény segítségével hoznak létre apró, finom eloszlású acélrészecskéket, ezeket gázáramba (általában nitrogén) juttatják, és robotok segítségével hordják fel. Ez nem gyors prototípusgyártás,hanem valódi szerszámgyártás az előbbiével azonos sebességgel.Az eljárás így sokkal gyorsabb, mint a hagyományos CNC marás.

A Novarc céget egy magánszemély és egy kereskedelmi bank alapította.

A Sprayform Holdings gondozta a walesi Swansea egyetemen eredetileg kidolgozott technológiát. A holdingot 1999-ben megvásárolta a Ford cég. A Novarc jelenleg az Oxford Egyetemmel a robottechnikán és a hőkezelési eljárásokon, a Ford társvállalataival a szerszámkészítésben dolgozik együtt.

A Ford nagy lehetőséget lát a fémszórásos szerszámgyártásban, a licencet szeretné eladni az autóiparon kívüli cégeknek is.

A szerszámkészítés a hagyományos 24 hét helyett 4–6 hétre rövidül. A gyártórendszer beruházási költsége 750–900 E USD, ami magában foglalja a kerámia mestersablon-készítő berendezést, a szórócellát, a robotokat és a szabályozókat.

A szerszámokat CAD fájlok segítségével kerámiasablon öntésével állítják elő. A sablon felületére ezután olvadt fémet porlasztanak. A szerszám felülete 55–65 Rockwell C keménységű. A hűtőcsatornákat alacsony olvadáspontú fémből alakítják ki. A kész szerszámot tartókeretre szerelik fel.

A szerszám gyártási költsége akár 10%-kal is kevesebb lehet. Fémszórással azonban az éles sarkok és a mélyedések nem vonhatók be, így ezeket hagyományos módon (pl. szerszámbetétekkel) kell kialakítani. A módszer fontosságát emeli ki, hogy a prototípustól (amely lehet pl. egy alumíniumszerszám) a gyártásig rövidebb idő telik el, illetve CAD fájl nélküli szerszámok is készíthetők.

(Dr. Lehoczki László)