Technológia

A  fémfröccsöntés általános lépései:

Első lépés a keverékkészítés
A MIM-hez használt rendkívül finom fémpor gáz-, illetve vízporlasztásos eljárás eredménye.  E fémport adalékokkal, polimer bázisú hordozóanyaggal kell keverni. Az elkészült keveréket extruder homogenizálja.

A folyamatos minőségi ellenőrzések és a kialakított nagy tisztaságú technológia szavatolják az egyenletes, tökéletes minőséget a termék teljes gyártási periódusa, élettartama során.

Következő lépés a fröccsöntés:
A granulátumok  a speciálisan átalakított műanyagipari fröccsöntő gépekhez .kerülnek  A gyártás ezen szakasza megegyezik a hagyományos műanyag-fröccsöntéssel.
A gyártás ezen lépését is szigorú minőségi ellenőrzések jellemzik. Ilyenkor a darabok méretének, felületi minőségének és tömegének ellenőrzésével lehet nyomon követni a technológia tökéletességét.

Kötőanyag-kivonása:
Következő lépésként  a kötőanyagot el kell távolítani a darabokból. Ezt a feladatot egy speciális berendezés látja el.. Teljesen zárt folyamat, amely során a hordozóanyagokat 100%-ig el tudjuk távolítani. Ennek ellenőrzése a folyamat után egy összehasonlító méréssel megvalósítható.

Vákuum szinterezés:
A gyártás utolsó fázisában darabjaink egy vákuumkemencében nyerik el végleges méretüket. Mivel a kötőanyag eltávolítása után a darabok még porózusak, és eredeti „fröccsöntött” méretűek, szükséges egy speciális szinterezési eljárás, amely során a darabok elnyerik végleges méretüket és formájukat.

Szinterezés utáni  ellenőrzések:
Az elkészült darabok minőségi ellenőrzésen esnek át. Elsődlegesen a késztermékek C-tartalmát, sűrűségét, N-tartalmát, keménységét, mikrostruktúráját, lényeges méreteit, felületi minőségét ellenőrzik képzett dolgozóink.

Sikerességünk értékmérője az elégedett ügyfél.